Kƶpvillkor

Pris
Samtliga priser angivna i svenska kronor inklusive moms. 

Vid eventuella prisändringar i webbutiken gäller det pris som är aktuellt vid din beställning. Jag reserverar mig mot eventuella slutsålda varor och meddelar dig som kund om detta sker.

Efter du gjort din order skickas en faktura till din mail. Den skall betalas inom 10 dagar, om inte annat så makuleras ordern (om inget annat är överenskommet med mig). Du kan betala till bankgiro eller swish. Tänk på att det kan ta upptill 3 bankdagar innan dina pengar syns vid betalning till bankgiro. Swish registreras direkt. 

 

Frakt  och Leveranser
Vi har en maxfrakt på 65kr för kläder och tillbehör. Vi levererar med Posten samt DHL.

Normalt levereras varor inom 3-5 dagar (gäller ej förhandsbokningar eller beställningar av kläder/tillbehör, info står vid produkten om detta). Små paket skickas med Posten, de större med DHL. Jag tar inget ansvar för Postens/DHLs leveranstider. Om du vid mottagandet upptäcker att försändelsen är transportskadad ska du omedelbart anmäla detta till Posten/DHL eller utlämningsstället.
Om varan skadas/försvinner under transport från Beccamini till dig som kund är Beccamini (betalnings)ansvarig. Om varan skadas/försvinner under transport till Beccamini är du som kund (betalnings) ansvarig.

Produktinfo
Tänk på att färgåtergivningen kan skilja sig mellan skärmar. Alla tyger jag syr upp kläder i är förtvättade i parfymfritt tvättmedel. 

Ångerrätt och öppet köp i 14 dagar
Enligt Distans- och hemförsäljningslagen har du som kund rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar efter det att du har tagit emot varan och utan speciell anledning. Detta förutsatt att produkten och produktförpackningen är i oförändrat skick, dvs oanvänd och ej öppnad, förstörd eller skadad. Du som kund står för returfrakten vid åberopande av Ångerrätt och öppet köp. Vid retur måste kvitto eller kopia på denna medfölja. Kontakt med oss måste ha skett INNAN retur. Jag förbehåller mig rätten att i de fall returen ej är komplett, debitera självkostnadspris för de saknade delarna. Jag förbehåller mig rätten att i de fall returen skett felaktig dvs kvitto saknas eller kontakt ej tagen avstå från återbetalning av varans värde. Jag kommer EJ lösa ut paket mot postförskott.

Personuppgifter
När du lägger din beställning hos Beccamini uppger du dina personuppgifter så som namnn, adress, telefonnummer och mail. I samband med din registrering och beställning , godkänner du att jag lagrar och använder dina uppgifter i min verksamhet för att fullfölja mina åtaganden gentemot dig. Jag kommer inte att lämna ut dina uppgifter till tredje part. Du har enligt personuppgiftslagen rätt att få den information som jag har registrerat om dig. Om den är felaktig eller ofullständig kan du begära att den ska rättas till eller tas bort. Kontakta isåfall oss via beccamini@hotamil.com

Åldersgräns
Enligt lag måste du vara 18 år för att göra beställningar

Reklamation
Enligt Konsumentköplagen har du som kund reklamationsrätt i 3 år efter det att du har tagit emot varan. Jag tillämpar konsumentköplagens reklamationsrätt. OBS! Ni måste behålla kvittot för att utnyttja reklamationsrätten samt att produkten måste vara i obruten förpackning. Skulle varan vara skadad eller felexpedierad (obruten förpackning) när den anländer så åtar jag mig att kostnadsfritt åtgärda felet. OBS! Det är viktigt att du gör en korrekt anmälan.

Produkter som använts kan ej reklameras, kontrollera därför noga att din leverans är felfri när den kommit. 
Synligt fel: Anmäls direkt vid mottagandet av varan.
Dolt fel: Anmäls till oss inom 7 dagar från mottagandet av varan.
En produkt som vi har konstaterat att den är felexpedierad alternativt skadad byter vi ut. Vid giltigt returärende betalar vi returfrakten. Om du beställt fler varor än den du returnerat betalar vi dock inte tillbaka hela fraktkostnaden. För felaktigt returnerad vara utgår ingen ersättning för varken vara eller returkostnader, ej heller får kunden tillbaka varan utan att erlägga ny fraktkostnad. Vid eventuell tvist följer ARN:s rekommendationer.